Få et trygt hussalg med Huseftersynsordningen

Få et trygt hussalg med Huseftersynsordningen (HE-ordningen)

Har du solgt bolig, eller kender du nogen der har, har du sikkert været i berøring med Tilstandsrapporten.

En Tilstandsrapport er en byggeteknisk faglig beskrivelse og vurdering af boligens faktiske stand, hvor eventuelle konstruktionsfejl, byggetekniske mangler og skader er beskrevet og vurderet.

Tilstandsrapporten laves på bestilling af en Byggesagkyndig mod betaling, og er en del af den såkaldte Huseftersynsordning (HE-ordningen).

Det er ikke lovpligtigt at få udformet en Tilstandsrapport og benytte sig af ordningen, men vælger man købe en rapport, kan det gøre salget til en mere tryg oplevelse for sælger og køber.

Ordningen betyder nemlig, at sælger som udgangspunkt fraskrives ansvar for boligens fejl, mangler og skader i op til 10 år efter salget, da de netop anføres i Tilstandsrapporten. Det er sælger, der bestiller rapporten og får den udført af en Byggesagkyndig.

Tilstandsrapporten giver samtidig køber mulighed for at tegne en ejerskifteforsikring, der skal forsikre mod skjulte skader og mangler i boligen, der ikke er anført i Tilstandsrapporten.

Mens Tilstandsrapporten udelukkende betales af køber, betales ejerskifte delvist af sælger og køber.

Vælger man som sælger ikke at gøre brug af Huseftersynsordningen, er man ansvarlig for fejl, mangler og skader på boligen i op til 10 år.

Går du i salgstanker og ønsker du at benytte dig at Huseftersynsordningen, kan du her bestille en Tilstandsrapport eller læse mere om forløb, priser mm.

Har du brug for rådgivning og mere vejledning til, hvordan du løbende holder dit hus i topform? Hos EBAS har vi forskellige muligheder og produkter, der hjælper dig til netop dette. Tøv ikke med at kontakte os på tlf. 70 20 86 86 eller info@ebas.dk