Stark A/S

Energistyring

Energistyring - Stark case

Fakta om casen

Kunde
Stark A/S

Periode
2011 – 2013

Type
Energioptimering

Stærkt fundament for besparelser

EBAS’ rådgivere har gennemført en energiscreening af Stark-kædens 15 største butikker.

Det affødte en række energioptimeringsforslag opgjort efter blandt andet investeringsstørrelse og tilbagebetalingstider. På den måde fik Stark et velfunderet grundlag til at beslutte virksomhedens fremtidige investeringer i lønsomme energibesparelser.

Efterfølgende har EBAS gennemført implementeringen af vores anbefalinger i seks butikker, hvilket tilsammen har givet en samlet årlig besparelse på godt 600.000 kWh. Det svarer en årlig besparelse på energiregningen på omkring 500.000 kr.

Analyse af 80 butikker

Ændrede afgiftsregler på el brugt til komfortkøling betød, at Stark fik behov for løbende at kunne følge med i deres elforbrug. Derfor kontaktede den store byggemarkedskæde os for at få vejledning i, hvordan kortlægningen bedst muligt kunne foregå.

Vi indledte opgaven med en omfattende analyse af installationerne i de cirka 80 butikker, kæden har over hele Danmark. På baggrund af analysen (og spørgeskemaer) udarbejdede vi efterfølgende en handlingsplan til at afdække, hvordan Stark kunne fastlægge forbruget i de mange butikker.

Vores anbefaling gik på etablering af et fjernlæsningssystem, der automatisk kunne aflæse elmålerne. Det sparede udgifter til den manuelle aflæsning væk og gav samtidig Stark mulighed for at reagere hurtigt på pludseligt overforbrug. EBAS bistod med projektledelsen i implementeringen af systemet.

Hør mere om dine fordele ved Energioptimering

Kontakt en af vores medarbejdere

Energistyring - Stark case

Frank Plith

Afdelingsleder
Direkte: +45 7222 6299
Mobil: +45 2535 7425
Email: frpl@ebas.dk 

Energistyring - Stark case

Mikkel Sølyst Jørgensen

Rådgiver
Direkte: +45 7222 6214
Mobil: +45 2535 7442
Email: miso@ebas.dk 

Send os en besked og fortæl os hvordan, vi kan hjælpe

Se vores privatlivspolitik her