Aarsleff Rail A/S

Energisyn

Aarsleff Rail case - Energisyn

Fakta om casen

Kunde
Aarsleff Rais A/S

Periode
Maj – juni 2020

Type
Energisyn (EnergyKey)

Analyse af transportmidler og maskiner

Vi har lavet Energisyn for Aarsleff Rail A/S, som er et datterselskab til Per Aarsleff A/S.

Her har vi haft fokus på energiforbrug til transport, som består af vare- og personbiler (ca. 400 biler) og maskiner (ca. 50 maskiner). Det udgør nemlig tilsammen 98 procent af deres energiomkostninger.

Vi startede med en gennemgang af energiforbruget sammen med Aarsleff Rail A/S, hvorefter vi har udarbejdet energisynsrapport med anbefalinger til, hvordan de kan minimere energiforbruget af diesel til maskiner og transport.

Anbefalinger til et lavere energiforbrug

Vores anbefalinger omfatter primært transport, da det er den største post – både økonomisk og miljømæssigt.

Det er langsigtede anbefalinger, hvor vi har undersøgt, hvordan Aarsleff Rail A/S kan reducere CO2 , hvis de f.eks. udskifter 10 varevogne til el-drevne varevogne – det giver et besparelsespotentiale på ca. 50 ton om året.

Og der er også kortsigtede anbefalinger, hvor vi i fællesskab har kigget på besparelsespotentialer, hvis Aarsleff Rail A/S husker at slukke maskinerne, når de ikke er i brug – her kan de spare op til 15.000 liter diesel om året.

EBAS har hjulpet os med at få fokus på det energitunge i vores virksomhed – nemlig maskiner og transport. Vi er glade for samarbejdet, hvor vi snakker åbent om muligheder i fremtiden. Vi har allerede kigget ind i mulighederne for at investere i eldrevne vare- og personbiler.

Max Allan Møller Andersen, Aarsleff Rail A/S

Aarsleff Rail A/S specialiserer sig i infrastrukturprojekter på og omkring jernbanen. De er en del af Aarsleff-koncernen, som arbejder på internationalt plan og har en førende position i Danmark. Koncernen er specialiseret i planlægning og udførelse af store, komplekse projekter indenfor infrastruktur, klimatilpasning, miljø, energi og bygge- og anlægsopgaver.

Hør mere om dine fordele ved Energisyn

Kontakt en af vores medarbejdere

Aarsleff Rail case - Energisyn

Frank Plith

Afdelingsleder
Direkte: +45 7222 6299
Mobil: +45 2535 7425
Email: frpl@ebas.dk 

Aarsleff Rail case - Energisyn

Morten Brødegaard Vagner

Rådgiver
Direkte: +45 7222 6627
Mobil: +45 6023 6325
Email: mova@ebas.dk 

Send os en besked og fortæl os hvordan, vi kan hjælpe

Se vores privatlivspolitik her