Radius

Optimering af varme- og ventilationsanlæg

Kilde: BAUHAUS.dk

Fakta om casen

Kunde: Radius

Periode: 2016 – nu

Type: Energirådgivning

Radius

Overskudsvarme fra transformerstationer reducerer forbrug af fjernvarme

Siden 2016 har vi rådgivet Radius i forhold til optimering af varme- og ventilationsanlæg på deres transformerstationer. De har 95 transformerstationer – 5 store, 20 mellemstore og 70 mindre stationer.

Nogle af projekterne handler om at udnytte overskudsvarmen fra transformerne, så varmeforbruget reduceres. Derudover er der blevet etableret varme- og behovsstyring, så stationerne kan holdes på 10 grader, hvilket er det anbefalede, når det kommer til bygningssundhed

Siden 2017 har Radius reduceret energiforbruget på henholdsvis el og varme med 39 procent.

“Vi kigger løbende på, hvordan vi kan spare på energien og reducere CO2-udledningen yderligere – og her har EBAS været en god sparringspartner. EBAS har rådgivet os i forhold til at udvælge de projekter, der har potentiale til at blive gennemført, så vi kunne få løsningerne ført ud i livet”

Birger Knudsen, Senior Product Lead, Radius

Store energibesparelser i transformerstationerne

Vi startede med de store transformerstationer, hvor der naturligt er de største energibesparelser. Sideløbende har vi arbejdet med de små stationer. Her har vi indsat forsatsruder, så de kan holde på varmen, og vi har også sørget for varme- og behovsstyring.

Derudover er vi så småt i gang med de mellemstore stationer, hvor det er samme proces i forhold til udnyttelse af overskudsvarmen, varme- og behovsstyring samt forsatsruder.

Målet er at reducere energiforbruget så meget som muligt, og vi har en forventning om, at vi når en samlet reducering på minimum 50 procent, når vi har været igennem alle transformerstationerne om et par år.

Vil du vide mere om fordelene ved Energirådgivning?

Kontakt os

Per Ruby Hansen

Per Ruby Hansen

Lead Energirådgiver
Mobil: +45 6023 6388
Email: prha@ebas.dk

Send os en besked og fortæl os hvordan, vi kan hjælpe

Se vores privatlivspolitik her