Grønne screeninger for almene boligforeninger

Få hjælp til at søge tilskud til jeres grønne renoveringer

Landsbyggefonden giver almene boligforeninger mulighed for at søge ekstra tilskud (fem procent af afsætningsbeløbet) til rentable energibesparende tiltag i forbindelse med totalrenovering – det kræver dog en såkaldt grøn screening. EBAS hjælper med at identificere mulighederne ved at undersøge bygninger og energimærke samt ansøge om tilskuddet. Siden sommeren 2020 har EBAS fundet energibesparende tiltag til 12.000.000 kroner via de grønne screeninger.

Sådan kan vi hjælpe jer

EBAS udfører grønne screeninger for almene boligforeninger i hele landet. Når I (boligforening eller bygherrerådgiver) kontakter os – eller vi kontakter jer, så aftaler vi en tid, hvor vi kommer ud og besigtiger bygningerne. Arbejdet udføres med udgangspunkt i energimærket (dog uden indberetning). Alle forbedringspotentialer vil derfor være knyttet til de specifikke bygninger via energimærket. Det munder ud i rentable forslag til energibesparelser, som vi samler i en ansøgning til Landsbyggefonden. Her sender vi også en oversigt til jer med de rentable energibesparelser i den grønne screening. I får efterfølgende direkte svar på jeres ansøgning fra Landsbyggefonden.

Vi har siden den nye bekendtgørelse blev offentliggjort i sommeren 2020 udført grønne screeninger på 33.000 m2 fordelt på 16 boligblokke – og fundet energibesparende tiltag og dermed støtte til 12.000.000 kroner. Det vil medføre en besparelse på 930.000 kWh med en tilbagebetalingstid på 16 år.

Sådan opnår du tilskud

Den grønne screening er en betingelse for at modtage ekstra tilskud til energibesparende tiltag fra Landsbyggefonden. Screeningen skal være udført af en certificeret energikonsulent i et certificeret energimærkningsfirma, og den skal indeholde rentable energibesparelser i forbindelse med en totalrenovering.

Vi er allerede godt i gang med opgaven i forbindelse med den nye bekendtgørelse – og vores kompetente rådgivere er derfor klar til at hjælpe jer.

Hør mere om grønne screeninger for almene boligforeninger

Kontakt en af vores medarbejdere

Grønne screeninger for almene boligforeninger

Andreas Schrøder Kristiansen

Rådgiver
Direkte: +45 7222 6416
Mobil: +45 6044 8270
Email: akri@ebas.dk

Grønne screeninger for almene boligforeninger

Vita Lysgaard Andersen

Praktikant
Direkte: +45 7222 6699
Email: vian@ebas.dk 

Få et gratis tilbud

Her koster det ikke noget at spørge. Kontakt en af vores medarbejdere, eller udfyld formularen, så vender vi hurtigt tilbage til dig.

Se vores privatlivspolitik her

Energi- og Bygningsrådgivning A/S  |  Lautrupvang 2, 2750 Ballerup  |  CVR 33077831  |  Copyright © 2020 EBAS