Det lovpligtige Energisyn

Se, hvor energien går tabt og sæt ind med de rigtige optimeringstiltag

EBAS er blandt landets førende til at udføre det lovpligtige energisyn. Vi står klar til at hjælpe din virksomhed med at få det fulde overblik over energiforbruget og få bugt med energislugerne, så I lever op til lovgivningen. Vi sparer i snit vores kunder for 350.000 kr. årligt.

Et udpluk af vores kunder

Energisyn til virksomheder
Energisyn til virksomheder
Energisyn til virksomheder
Energisyn til virksomheder
Energisyn til virksomheder
Energisyn til virksomheder

“Vi har gennemført mere end 40 Energisyn, og typisk har der været et besparelsespotentiale på minimum 10-15 procent i de enkelte virksomheder”

Frank Plith, EBAS

Hvem er forpligtet til at få energisyn?

EU’s energieffektivitetsdirektiv fra 2012 fastslår, at der i medlemslandene skal identificeres energibesparelsespotentialer indenfor transport, proces og bygninger i store virksomheder. Målet er at begrænse store virksomheders energibelastning. Direktivet er implementeret i dansk lovgivning, og det betyder, at virksomheder der enten har over 250 ansatte eller en omsætning på 50 mio. euro eller en balance på mindst 43 mio. euro skal have foretaget et energisyn af eksterne certificerede rådgivere. Bemærk, at også datterselskaber af store globale virksomheder er omfattet af ordningen i form af et forenklet energisyn. Eftersynene skal foretages hvert fjerde år.

Prisen på et energisyn afhænger af, hvor mange timer vi skal bruge på opgaven. Det tager i sagens natur tid at indhente og bearbejde data, så vi kan levere et komplet estimat over jeres samlede energiforbrug samt en vurdering af, hvor I kan opnå de største besparelser ved at gennemføre energirenoveringer.

Det betaler sig at få EBAS forbi

De obligatoriske energisyn er blevet kritiseret for at være spild af tid og penge. Vores interne undersøgelse viser dog, at hvis de besparingsforslagene, vi identificerer, følges, kan virksomhederne i langt de fleste tilfælde spare flere hundrede tusinde kroner.

Besparelsespotentialerne overgår langt omkostningerne til energisynene. I gennemsnit har vores kunder kunne spare næsten 350.000 kroner årligt på energibudgettet, hvis ændringsforslagene følges – og de største har kunne spare over 1 mio. kr. Det specifikke besparelsespotentiale og de konkrete ændringsforslag afhænger af virksomhedens situation. Men fælles for alle er, at der er penge at hente ved et kvalificeret eftersyn af det samlede energiforbrug. Vi har udført energisyns-undersøgelser af virksomheder indenfor mange forskellige brancher – lige fra medie-virksomhed over produktion af metalprodukter til engroshandel med råvarer.

Vil du høre mere?

Kontakt vores rådgiver

Energisyn til virksomheder

Frank Plith

Afdelingsleder
Direkte: +45 7222 6299
Mobil: +45 2535 7425
Email: frpl@ebas.dk 

Få et gratis tilbud

Her koster det ikke noget at spørge. Kontakt en af vores medarbejdere, eller udfyld formularen, så vender vi hurtigt tilbage til dig.

 

Se vores privatlivspolitik her

Energi- og Bygningsrådgivning A/S  |  Lautrupvang 2, 2750 Ballerup  |  CVR 33077831  |  Copyright © 2020 EBAS