ESG: Strategi for bæredygtighed

Sæt retningen for den grønne profil

Kort over Danmark med 4 kontorer vist

Sådan styrker I den grønne profil

Mange virksomheder kan drage fordel af at få udarbejdet en ESG-rapport og en strategi for bæredygtighed. ESG-rapporten giver overblik over CO2- og energiforbrug, og strategien sætter retningen for arbejdet med at styrke den grønne profil.

Strategien er vigtig, da den giver virksomheden en plan og en retning for, hvornår projekterne skal gennemføres samt muligheden for at måle effekten løbende.

I EBAS rådgiver vi virksomheder, så de kan få udarbejdet en strategi for bæredygtighed. Her bidrager vi med analyse af data, kortlægning af mulige indsatsområder, udarbejdelse af strategien for bæredygtighed (og ESG-rapportering) og gennemførsel af indsatser.

Fra grøn tanke til grøn handling

Der er tre overordnede faser i udarbejdelsen af virksomhedens strategi for bæredygtighed:

ESG og strategi for bæredygtighed

1 – Forberedelse

I denne fase kortlægger vi virksomhedens CO2-aftryk, hvor vi præsenterer potentielle indsatsområder, som kan anvendes i ESG-rapportering.

Derudover foretager vi energiscreeninger og markedsanalyser, hvor vi indsamler og analyserer data – og vi undersøger potentialerne for at spare på energien og reducere CO2-udledning.

ESG og strategi for bæredygtighed

2 – Udførelse

I denne fase fastlægger vi i fællesskab planen og udvikler virksomhedens strategi for bæredygtighed. Vi sammenholder de potentielle indsatsområder med virksomhedens ambitioner.

Her kigger vi på, hvad virksomhedens kunder efterspørger, og hvad det kræver af kompetencer og ressourcer, hvis virksomheden for eksempel har et ønske om at blive CO2-neutrale i 2030.

Når der er styr på det, er vi klar til at gennemføre projekterne, der kan være alt fra installering af solcellepark til elbils-konvertering til oliefyrsudfasning.

ESG og strategi for bæredygtighed

3 – Opsamling

I den sidste fase bidrager vi med løbende effektmåling og rapportering på indsatsen. Det giver også mulighed for at rette ind og korrigerer undervejs, hvis der er behov for det.

Et udpluk af vores kunder

 
ESG og strategi for bæredygtighed
ESG og strategi for bæredygtighed
ESG og strategi for bæredygtighed

Strategisk energirådgivning på flere niveauer

Når vi arbejder med ESG-rapportering og strategi for bæredygtighed, så foregår det på fire overordnede niveauer. De fleste virksomheder vælger at sætte ind på alle niveauer, men I kan også starte med vores ESG basis-koncept. Her får I overblik over de grundlæggende data, og I får synliggjort vejen til en ESG-rapport og strategi for bæredygtighed.

På niveau to (CO2-rapportering) og tre (CO2-rapportering og strategi) starter arbejdet med at udarbejde ESG-rapporten og strategien for bæredygtighed. Det er det arbejde, der er beskrevet her på siden.

Det sidste niveau er energi- og miljøledelse. Her går virksomheden fra at arbejde målrettet med strategien til at etablere den i hele organisationen. Det betyder blandt andet, at energiomkostningerne kan reduceres med 10-15 procent, og at energi- og miljørigtig adfærd bliver et naturligt element i virksomhedens drift. Uanset hvad I vælger, sørger vi for, at det er tilpasset jeres behov og ambitionsniveau.

ESG og strategi for bæredygtighed

Hør mere om ESG: Strategi for bæredygtighed

Kontakt vores medarbejder

Frank Plith

Frank Plith

Rådgiver
Mobil: +45 7222 6299
Mobil: +45 2535 7425
Email: frpl@ebas.dk

Send os en besked og fortæl os hvordan, vi kan hjælpe

Se vores privatlivspolitik her