Case – Hillerød Kommune

Fakta om casen

Kunde: Hillerød Kommune

Periode: 2019 – 2020

Type: Energiledelse

Indhold: Databaseret Energiledelse

Energiledelse - Hillerød Kommune case

Strategisk energiplanlægning

Databaseret energiledelse skal skabe struktur

Databaseret energiledelse skal understøtte Hillerød Kommunes strategi om at energieffektivisere ejendomsporteføljen. Det gør det ved at anvende de registrerede data, så de kan bruges til at energirenovere bygninger.

Projektet bidrager til at gennemføre Hillerød Kommunes klimastrategi fra 2009 og kommunens forpligtigelser som Klimakommune+, og derfor skal CO2-udledningen i 2020 være reduceret med 35 %.

Hillerød Kommune er kommet langt og har i perioden 2011-2017 brugt 108 millioner kroner på energibesparende tiltag og opnået en CO2-besparelse på cirka 30 %.

De første 30 % er nået ved at plukke ”de lavthængende frugter”, og det kræver derfor et større arbejde og en strategisk anvendelse af data til at identificere de tilbageværende gode energirenoveringsprojekter.

Ved at implementere databaseret energiledelse som styringsværktøj håber Hillerød Kommune på at opnå et bedre overblik, validering og effektiv anvendelse af eksisterende data og en effektivisering af energispareindsatsen.

Energiledelse - Hillerød Kommune case

Kompetencerne er på plads

Projektstyring

Som rådgiver på projektet skal vi bruge vores erfaring med energistyring og energiledelse, hvor vi er specialister på området både i forhold til implementering og drift.

EBAS’ rolle er at sikre, at der arbejdes med valide data, identificering af variabler, generering af energibudgetter/baselines og derudover understøtte projektlederen i den daglige drift.

”Hillerød Kommune implementerer databaseret energiledelse for at effektivisere processerne og dermed besparelsen på energiområdet. Vi har valgt EBAS som vores rådgiver, fordi de forstår omfanget og målet med projektet og har den fornødne indsigt til at kunne designe den løsning, der skaber mest mulig værdi for os”, siger energimedarbejder i Hillerød Kommune, Lasse Skou Andersen

Vi glæder os til det spændende samarbejde – og til at hjælpe Hillerød Kommune med at implementere databaseret energiledelse.

Hør mere om Energiledelse

Kontakt en af vores medarbejdere

Energiledelse - Hillerød Kommune case

Frank Plith

Afdelingsleder
Direkte: +45 7222 6299
Mobil: +45 2535 7425
Email: frpl@ebas.dk 

Energiledelse - Hillerød Kommune case

Jesper Hemdorff Belling

Rådgiver
Direkte: +45 7222 6232
Mobil: +45 6124 4291
Email: jehb@ebas.dk 

Vi står klar 

Send os en besked og fortæl os, hvordan vi kan hjælpe

Se vores privatlivspolitik her

Energi- og Bygningsrådgivning A/S  |  Lautrupvang 2, 2750 Ballerup  |  CVR 33077831  |  Copyright © 2020 EBAS