Case – Coop

Fakta om casen

Kunde: Coop Danmark A/S

Periode: 2017 – 2019

Type: ISO 50001 certificering

Indhold: Opbygning af energiledelses-organisation

Energiledelse - Coop case

Reducering af energiforbruget

Energiledelse gør Coop grønnere

Coop vil frem mod udgangen af 2020 investere op til 300 millioner i at reducere energiforbruget i sine butikker, administration og lagre. Målet er at nedbringe det samlede energiforbrug med 20 procent, så koncernen belaster miljøet mindre og samtidig sparer penge.

Indsatsen er struktureret i et stort energiprogram, som hedder Energi2020, hvor vores rådgivere i EBAS har været med til at implementere et energiledelsessystem, der skal sikre en optimal styring af el- og varmeforbruget, og som kan samle de forskellige energiforbedringsinitiativer.

Opgaven omhandler implementering af nye energistandarder, der muliggør ISO 50001 Energiledelse certificering af Coops butikskæder Irma, Fakta, Kvickly, SuperBrugsen og Dagli’Brugsen

Energiledelse - Coop case

Implementering og Involvering

Værdiskabelse for medarbejderne

Medarbejderne involveres og inspireres blandt andet til at komme med forslag til forbedringer af energiprofilen, input til adfærdsændringer og til optimering af de tekniske installationer – alle vigtige elementer for at kunne indfri energimålet på 20 procents reduktion i 2020. Samtidig håber Coop, at involveringen kan skabe værdi for medarbejderne, som nu får mulighed for at gøre en forskel for både deres arbejdsplads og for miljøet.

Til involvering af medarbejderne er der udviklet en app, som indeholder videoer med korrekt energiadfærd ude i butikkerne, og som skal være med til at inspirere medarbejderne. Der er konkurrencer på app’en, hvor medarbejderne også kan melde forbedringsforslag ind. App’en skal desuden bruges til at synliggøre KPI’er for de forskellige butikker og vil samtidig være med til synligøre energipræstationen.

Gennem samarbejdet med Coop kommer virksomheden til at gå i front med energibesparelser i detailhandlen.

Hør mere om Energiledelse

Kontakt en af vores medarbejdere

Energiledelse - Coop case

Frank Plith

Afdelingsleder
Direkte: +45 7222 6299
Mobil: +45 2535 7425
Email: frpl@ebas.dk 

Energiledelse - Coop case

Jesper Hemdorff Belling

Rådgiver
Direkte: +45 7222 6232
Mobil: +45 6124 4291
Email: jehb@ebas.dk 

Vi står klar 

Send os en besked og fortæl os, hvordan vi kan hjælpe

Se vores privatlivspolitik her

Energi- og Bygningsrådgivning A/S  |  Lautrupvang 2, 2750 Ballerup  |  CVR 33077831  |  Copyright © 2020 EBAS