Dania Connect A/S

Fakta om casen

Kunde: Dania Connect A/S

Periode: 2020 (februar – maj)

Type: Reduktion af klimapåvirkningen i transportsektoren

Indhold: Alternative brændstoffer til lastbiler

Dania Connect - Case - Alternative Brændstoffer Til Lastbiler

Undersøgelse af grønne brændstoffer fremmer bæredygtig transport hos Dania

Dania Connect ønsker at bidrage til den grønne omstilling. Derfor har vores eksperter hjulpet dem med at undersøge alternative brændstoffer og lastvognstyper.

Undersøgelsen giver Dania Connect et kvalificeret grundlag til at beslutte, hvilken grøn løsning virksomheden skal satse på fremadrettet.

Vi har vurderet en række leverandører inden for for 2- og 3-akslede sættevognstrækkere ud fra tre parametre (klimapåvirkning, infrastruktur og økonomi) for at finde frem til den leverandør, der bedst kan understøtte Dania Connects ambition om en mere bæredygtig transport.

”Vi har et oprigtigt ønske om at forbedre og styrke vores transport. Derfor har vi været glade for den uvildige rådgivning og hjælp, som vi har fået fra EBAS. Her har vi fået en undersøgelse, som er skræddersyet til vores behov, og hvor der er gået i dybden med tekniske og relevante analyser”

Louise Meier, Head of Finance, IT & CSR, Dania Connect

Lastbiler på biogas sikrer en grøn investering

På baggrund af undersøgelsen anbefalede vi Dania Connect at investere i lastbiler, der kører på biomethan, som er forædlet biogas.

Klimapåvirkningen er væsentligt mindre ved brug af biogas frem for diesel. Gassen er CO2-neutral, fordi koncentrationen af CO2 i atmosfæren ikke stiger, når man afbrænder den. Den CO2, som planten har optaget, da den voksede, leveres bare tilbage til atmosfæren. Dania Connect har 140 biler i flåden, hvoraf 30 er dens egne, der primært kører i Danmark, hvor der er ca. 15 gastankstationer.

Det er afgørende med en acceptabel rækkevidde mellem stationerne, da lastbiler på biogas kan køre mellem ca. 300-400 kilometer på en tank.

I forhold til økonomien har vi selvfølgelig i det samlede regnestykke taget højde for indkøbspris på og drift af lastbilerne – herunder service og vedligehold.

Hør mere om om dine fordele ved grøn transport

Kontakt en af vores medarbejdere

Dania Connect - Case - Alternative Brændstoffer Til Lastbiler

Morten Brødegaard Vagner

Rådgiver
Direkte: +45 7222 6627
Mobil: +45 6023 6325
Email: mova@ebas.dk 

Dania Connect - Case - Alternative Brændstoffer Til Lastbiler

Jesper Hemdorff Belling

Rådgiver
Direkte: +45 7222 6232
Mobil: +45 6124 4291
Email: jehb@ebas.dk 

Få et gratis tilbud

Her koster det ikke noget at spørge. Kontakt en af vores medarbejdere, eller udfyld formularen, så vender vi hurtigt tilbage til dig.

Se vores privatlivspolitik her

Energi- og Bygningsrådgivning A/S  |  Lautrupvang 2, 2750 Ballerup  |  CVR 33077831  |  Copyright © 2020 EBAS