Case – Dania Connect

Fakta om casen

Kunde: Dania Connect A/S

Periode: 2020 (februar – maj)

Type: Reduktion af klimapåvirkningen i transportsektoren

Indhold: Alternative brændstoffer til lastbiler

Dania Connect - Case - Alternative Brændstoffer Til Lastbiler

Reduktion af CO2 fra transport

Undersøgelse af grønne brændstoffer fremmer bæredygtig transport hos Dania

Dania Connect ønsker at bidrage til den grønne omstilling, og derfor har vi hjulpet dem med at undersøge alternative brændstoffer og lastvognstyper.

Undersøgelsen giver Dania Connect et kvalificeret grundlag, når de skal beslutte, hvilken grøn løsning de skal satse på fremadrettet.

Vi har undersøgt markedet for 2- og 3-akslede sættevognstrækkere, hvor vi har været i kontakt med forskellige leverandører. Her har vi kigget på bæredygtige brændstoffer og vurderet dem ud fra følgende tre parametre, som Dania ønsker at imødekomme i fremtidige investeringer:

  • Klimapåvirkning
  • Infrastruktur
  • Økonomi

”Vi har et oprigtigt ønske om at forbedre og styrke vores transport. Derfor har vi været glade for den uvildige rådgivning og hjælp, som vi har fået fra EBAS. Her har vi fået en undersøgelse, som er skræddersyet til vores behov, og hvor der er gået i dybden med tekniske og relevante analyser”

Louise Meier, Head of Finance, IT & CSR, Dania Connect

Investering i grøn transport

Lastbiler på biogas sikrer en grøn investering

På baggrund af undersøgelsen og dermed også de tre parametre anbefaler vi en investering i lastbiler, der kører på biomethan, som er forædlet biogas. Klimapåvirkningen er meget mindre ved brug af biogas end ved diesel, hvor udledningen er negativ, og derfor er det til gavn for klimaet.

Dania Connect har 140 biler i flåden, hvor 30 er deres egne, og de kører primært i Danmark, hvor der er ca. 15 gastankstationer, der gør det muligt at tanke biogas. Her har vi også arbejdet ud fra at sikre en god rækkevidde, da lastbiler på biogas kan køre mellem ca. 300-400 kilometer på en tank.

I forhold til økonomien har vi selvfølgelig kigget på og taget højde for indkøbspris på lastbilerne og drift af lastbilerne – herunder service og vedligehold.

Dania Connect har fået en undersøgelse, der imødekommer deres behov og ønsker, og de har allerede planlagt at investere i en biogaslastbil inden for kort tid.

Hør mere om casen

Kontakt en af vores medarbejdere

Dania Connect - Case - Alternative Brændstoffer Til Lastbiler

Morten Brødegaard Vagner

Rådgiver
Direkte: +45 7222 6627
Mobil: +45 6023 6325
Email: mova@ebas.dk 

Dania Connect - Case - Alternative Brændstoffer Til Lastbiler

Jesper Hemdorff Belling

Rådgiver
Direkte: +45 7222 6232
Mobil: +45 6124 4291
Email: jehb@ebas.dk 

Vi står klar 

Send os en besked og fortæl os, hvordan vi kan hjælpe

Se vores privatlivspolitik her

Energi- og Bygningsrådgivning A/S  |  Lautrupvang 2, 2750 Ballerup  |  CVR 33077831  |  Copyright © 2020 EBAS