Det lovpligtige Energisyn

Se, hvor energien går tabt og sæt ind med de rigtige optimeringstiltag

Energisyn
Energisyn

Energisyn

EBAS er blandt landets førende til at udføre det lovpligtige energisyn. Vi står klar til at hjælpe din virksomhed med at få det fulde overblik over energiforbruget og få bugt med energislugerne, så I lever op til lovgivningen. Vi sparer i snit vores kunder for 350.000 kr. årligt.

  Et udpluk af vores kunder

   
  Energisyn
  Energisyn
  Energisyn
  Energisyn
  Energisyn
  Energisyn

  Vi har gennemført mere end 40 Energisyn, og typisk har der været et besparelsespotentiale på minimum 10-15 procent i de enkelte virksomheder

  Frank Plith, Afdelingsleder

  Hvem er forpligtet til at få energisyn?

  EU’s energieffektivitetsdirektiv fra 2012 fastslår, at der i medlemslandene skal identificeres energibesparelsespotentialer indenfor transport, proces og bygninger i store virksomheder. Målet er at begrænse store virksomheders energibelastning. Direktivet er implementeret i dansk lovgivning, og det betyder, at virksomheder der enten har over 250 ansatte eller en omsætning på 50 mio. euro og en balance på mindst 43 mio. euro skal have foretaget et energisyn af eksterne certificerede rådgivere. Bemærk, at også datterselskaber af store globale virksomheder er omfattet af ordningen i form af et forenklet energisyn. Eftersynene skal foretages hvert fjerde år.

  Prisen på et energisyn afhænger af, hvor mange timer vi skal bruge på opgaven. Det tager i sagens natur tid at indhente og bearbejde data, så vi kan levere et komplet estimat over jeres samlede energiforbrug samt en vurdering af, hvor I kan opnå de største besparelser ved at gennemføre energirenoveringer.

  Det betaler sig at få EBAS forbi

  De obligatoriske energisyn er blevet kritiseret for at være spild af tid og penge. Vores interne undersøgelse viser dog, at hvis de besparingsforslagene, vi identificerer, følges, kan virksomhederne i langt de fleste tilfælde spare flere hundrede tusinde kroner.

  Besparelsespotentialerne overgår langt omkostningerne til energisynene. I gennemsnit har vores kunder kunne spare næsten 350.000 kroner årligt på energibudgettet, hvis ændringsforslagene følges – og de største har kunne spare over 1 mio. kr. Det specifikke besparelsespotentiale og de konkrete ændringsforslag afhænger af virksomhedens situation. Men fælles for alle er, at der er penge at hente ved et kvalificeret eftersyn af det samlede energiforbrug.

  Vi har udført energisyns-undersøgelser af virksomheder indenfor mange forskellige brancher – lige fra medie-virksomhed over produktion af metalprodukter til engroshandel med råvarer.

  Hør mere om Energimærkning

  Kontakt vores medarbejder

  Daniel Dysted

  Daniel Dysted

  Energirådgiver
  Mobil: +45 6023 6377
  Email: dady@ebas.dk

  Send os en besked og fortæl os hvordan, vi kan hjælpe

  Se vores privatlivspolitik her