Sådan frisker du dit hus op i sommermånederne

Sådan frisker du dit hus op i sommermånederne

Sommeren har ramt Danmark, hvilket betyder flere solskinstimer. Udover at nyde vejret, vælger mange husejere at bruge det gode vejr til et andet formål. Om sommeren vælger mange at give huset en overhaling, fordi der er tid og overskud. En du en af dem, der overvejer at friske huset op og give det et lille tjek, men ikke ved, hvad du skal være opmærksom på, giver vi her gode råd til, hvad sommermånederne kan bruges til.

Maling af træværk

Det kan være en fordel at vedligeholde og male sit træværk i sommermånederne mellem maj og september, da det er en meget tør periode. Det er nemlig vigtigt, at træet er tørt inden, og at det har været tørvejr i tre til fem dage.

Træet skal gerne have en fugtighed på maks. 15-18 procent, inden man begynder at male. Fugtigheden kan måles med en fugtighedsmåler, der kan købes i de fleste byggemarkeder.

Maler man sit træværk, når det er for fugtigt, risikerer man at spærre fugten inde, og det kan på sigt give råd og svamp.

Sådan frisker du dit hus op i sommermånederne

Tjek taget

Når det er sommer og godt vejr, er det også en god anledning til at få tjekket taget. Det kan nemlig være en dyr affære, hvis der findes skader på taget, der ikke bliver opdaget.

Du kan blandt andet tjekke for utætheder og revner, samt sørge for at få dem repareret, da tagskader, der udvikler sig, ofte er de dyreste at få udbedret.

Hvis der er revner og utætheder i taget kan det f.eks. betyde, at der er sivet fugt ind. Finder man fugtskjolder og mørke pletter i sit tagrum, er der derfor højst sandsynligt en revne et sted, man skal have fundet.

Sådan frisker du dit hus op i sommermånederne

Frisk gulvet op

Selvom sommervejret i Danmark ikke altid er perfekt, findes der gode sommerdage, hvor vejret holder tørt.

Derfor er sommeren en god anledning til at få frisket sit gulv op indendørs med for eksempel en slibning, da det vil være nemmere at finde sammenhængende gode sommerdage, hvor man uden problemer kan opbevare sine møbler udenfor.

Sådan frisker du dit hus op i sommermånederne

Sommermånederne kan også bruges til at:

– Fjerne uønsket begroning på facader og tage.

– Beskære træer, så de ikke rækker ind over huset med risiko for alger/mosdannelse.

– Afrense udvendige træterrasser for alger og give dem overfladebehandling.

– Tjekke og rense tagrender og afløb, så de ikke er tilstoppede, når der kommer regn.