Millioner til forbedringer af boligforeningen: Her er tre oplagte forbedringer at bruge tilskud til

Millioner til forbedringer af boligforeningen: Her er tre oplagte forbedringer at bruge tilskud til

Inden længe bliver det meget nemmere at få energiforbedret boligforeningen. Uanset om foreningen skriger på nye vinduer, nyt tag eller en anden varmekilde, er Energistyrelsen klar med en ny tilskudspulje i uge 14. Både boligforeninger og private boligejere kan søge om at få del i puljen. Vi guider dig her til de mest oplagte forbedringer at søge om tilskud til.

Har I overvejet at forbedre andelsboligforeningen, bliver der næppe et bedre tidspunkt at gøre det på. I uge 14 er Energistyrelsen nemlig klar med en ny tilskudspulje, som danskerne kan søge om at få del i.

Energivenlig guider dig her til tre meget oplagte forbedringer at søge tilskud til.

Efterisolering

Boligens isoleringsevne er væsentlig for at sikre generel komfort. En god isoleringsevne sikrer nemlig, at boligen holder på varmen og samtidig, at den ikke bliver overophedet. Er boligen dårlig isoleret, vil det konkret slå ud på dit energiforbrug til blandt andet varme, og der er risiko for blandt andet fugtskader, og du vil kunne mærke det via trækgener, støjgener fra andre beboere, eller ganske enkelt ved, at du ikke kan holde varmen.

Derfor er det måske nu, man skulle få gjort noget ved problemerne en gang for alle og få efterisoleret foreningen med tilskud. Efterisoleringen vil desuden medvirke til at reducere CO2-udledningen og give en grønnere boligforening.

I tvivl om fordele ved at efterisolere? Tjek vores guide

Ny varmekilde

Bliver foreningen varmet op af et ældre tørstigt oliefyr eller en anden ældre varmekilde, kan du med fordel overveje at sende den på pension og udskifte til en ny, tidsvarende varmekilde. På den måde sikrer du nemlig, at foreningen sparer penge på varmeregningen, og samtidig at varmeeffekten er større.

Skifter man for eksempel fra elvarme til varmepumpe får du som udgangspunkt 3-5 gange mere varme for det samme forbrug. Den nye varmekildes fulde funktion fordrer dog, at bygningen generelt er tæt og tilstrækkelig isoleret.

Udskiftning af varmekilde vil i et enkelt hus variere meget, alt efter hvilken løsning man vælger, og om det kun skal supplere eller stå for den fulde opvarmning.

Således vil en udskiftning beløbe sig lige fra 20.000 kroner til flere hundrede tusinde kroner i en almindelig bolig, mens det i en forening vil være et større beløb.

Se fordelene ved de forskellige varmekilder her

Nyt tag

Bygningens klimaskærm, som taget er en del af, har den vigtigste funktion, da den afholder vind og vejr fra at komme ind i bygningen. Er taget ved at være slidt, er det ofte en af de største udskrivninger, når man skal boligforbedre, og derfor bliver det næppe mere oplagt at få det gjort med tilskud. Du kan få tilskud til isolering og efterisolering i forbindelse med, at du får nyt tag.

På en enkelt bolig vil udskiftning af tag ofte beløbe sig op i 200-300.000 kroner alt efter tagtype og antal kvadratmeter, og for en forening med flere boliger, er udskrivningen tilsvarende større.

Med et nyt tag sikrer du dels en tæt klimaskærm, der holder bedre på varmen, og dels mindsker du boligens CO2-udledning. Når du vælger nyt tag, kan du med fordel gå efter en særlig god kvalitet, da det øger holdbarheden og levetiden. Når det igen skal udskiftes, er der nemlig også betydelige udgifter til for eksempel stillads for en boligforening.

Tagtyperne har forskellig levetid, men i mange tilfælde vil det være en god idé at skifte taget efter 25-50 år. Er du i tvivl, om taget med fordel kan udskiftes, kan du få hjælp og professionel vurdering af en byggesagkyndig.

Læs mere om de forskellige tagtyper og deres levetid her

Millioner til forbedringer af boligforeningen: Her er tre oplagte forbedringer at bruge tilskud til

Sådan søger du og bliver en grønnere boligforening

For at ansøge om at få del i tilskuddet, skal du sikre dig, at foreningen har et opdateret energimærke fra 2012 eller nyere. Er det ikke tilfældet, er det muligt at få lavet et nyt energimærke

EBAS tilbyder i den forbindelse netop nu en særlig pakke sammen med NRGi, hvor man som boligforening kan få tegnet et nyt energimærke med rabat og få klimaneutral strøm til foreningens beboere.

Rabatten gælder pr. andelsboligejer, der vælger at få ”Bevar mig-el”, som er det mest grønne produkt på hylden, hvor man blandt andet medvirker til at plante ny skov for at kompensere for sit elforbrug.

Vil du vide mere om kampagnen, tilskudspuljen, eller mangler du hjælp til nyt energimærke? Kontakt os på info@ebas.dk, så hjælper vi dig godt i gang.