Køberrådgivning: Få gode råd i jagten på drømmeboligen

Køberrådgivning: Få gode råd i jagten på drømmeboligen

Hvert år bliver der købt flere tusinde boliger landet over, og for mange indebærer det en del forvirring og indviklede processer, der kan være svære at overskue og tage stilling til, når man samtidigt gerne vil sætte sin underskrift på købskontrakten hurtigst muligt og sikre drømmehuset. Nogle oplever udfordringer med at gennemskue tilstandsrapporten, mens andre er i tvivl om, hvad energimærkningen og den obligatoriske elrapport egentlig dækker over. Alt sammen vigtige detaljer, der bør ses efter i sømmene for at sikre, at alt er, som det skal være, når man står med nøglerne til sit nye hjem.

Derfor kan det også være en fordel at hyre en køberrådgiver, der har den nødvendige viden og derfor kan vejlede og sikre, at man som køber kommer godt gennem købsprocessen og ender op med det drømmehus, man i første omgang forelskede sig i. Alt for mange oplever nemlig fejl og mangler, når de flytter til en ny bolig, som kunne være opdaget gennem det rette overblik og en god faglighed.

Køberrådgivning handler om at sikre, at køber opnår den bedst mulige handel og ikke overser vigtige detaljer eller mangler, der efterfølgende kan være omkostningsrige at udbedre. Ved at gå huset igennem og kigge på dets byggetekniske tilstand og eventuelt fremtidigt vedligeholdelsesarbejde, sørger køberrådgiveren for, at køber træffer de rette valg og samtidigt ved, hvad han eller hun går ind til. Det giver tryghed og ro i maven, siger Bo Halm Andersen, bygningssagkyndig og energirådgiver i EBAS.

Læs her mere om, hvad tilstandsrapporten dækker over Hvad dækker K1, K2 og K3 i Tilstandsrapporten over?

 

I dag benytter ca. hver fjerde køber sig af en køberrådgiver, når de leder efter ny bolig, og ifølge Bo Halm Andersen, skyldes det lave tal, at mange ikke er klar over, hvad køberrådgivningen indebærer og hvilke fordele, der kan være i et samarbejde.

Er du interesseret i at læse mere om køberrådgivning, og hvilke fordele det kan give dig i et kommende køb, så kan du her læse mere om EBAS Køberrådgivning