Artikel

Disse skader kan du selv udbedre forud tilstandsrapporten


Guide: Disse skader kan du selv udbedre forud tilstandsrapporten

Nrgi Rådgiver Står På En Stige (2)

Hvis du er en af de mange tusinde danskere, der hvert år overvejer at sætte deres bolig til salg, så kender du nok følelsen af at frygte tilstandsrapportens farvede hussymboler.

Hvor mange der er, og hvor på skalaen, de befinder sig.

Men faktisk kan du selv udbedre mange af de mindre skader, så de ikke fremgår af tilstandsrapporten og derfor heller ikke påvirker potentielle køberes opfattelse af din bolig.

Bo Halm Andersen fra NRGi viser dig fire skader, du selv kan udbedre forud for tilstandsrapporten uden dyre omkostninger.

Ældre tag med rødbrune teglsten

1. Løse tagsten

Hvis tagstenene ikke sidder ordentligt fast eller har brud, kan det slå alvorligt ud på tilstandsrapporten.

Taget er nemlig afgørende for at holde huset tæt, og ved skader opstår der pludselig risiko for, at der kan komme vand og fugt ind, når det regner, hvilket kan give vandskader.

Opdager du løse tagsten, kan du skubbe dem på plads igen, ligesom en knækket tagsten hurtigt kan udskiftes med en ny.

Ødelagt hvidt tapet med guldmønster

2. Revner i tapetet

En mindre skade, der kan virke ubetydelig, men som alligevel har stor indflydelse på boligens samlede udtryk, er revner eller ujævnheder i tapetet.

Heldigvis er det billigt at reparere selv, og med lidt teknisk snilde sikrer det, at din bolig virker langt mere indbydende og hel, ligesom du slipper for endnu et farvet hussymbol.

Slidt og skadet vinduseramme

3. Ødelagte vinduesrammer

Hvis dine vinduer er af træ, ved du nok allerede, at det er vigtigt med en løbende vedligeholdelse af karmen.

Når regnen løber ned af ruden, samler den sig ofte i bunden, og det betyder, at bundstykket kan ende med at rådne.

Er skaden sket, kan det dog i langt de fleste tilfælde repareres ved slibe bundstykket ned og male eller lakere det på ny.

Alternativt kan man også udskifte bundstykket med et nyt, eller lokalt reparerer det nedbrudte træ med en udlusning. På den måde fremstår din vinduesramme hurtigt helt ny igen.

Fuger i en murstensbygning

4. Fuger med fejl

Revnede, sprækkede eller udvaskede fuger i murværket vil typisk blive karakteriseret som et gult hussymbol på tilstandsrapporten, da fugerne hermed ikke holder tæt og derfor risikerer at lukke både fugt og vand ind i boligen.

Er fugerne i dårlig stand er der ikke andet at gøre, end at få de gamle fuger skrabet ud og erstatte dem med nye og friske.

Det behøver ikke at være en dyr fornøjelse, og har du ikke selv mod på opgaven, kan en murer typisk ordne en udvasket fuge i facaden for ca. 1.500 kroner, selvfølgelig afhængig af forholdets omfang.

Vil du læse mere?

Guide Læs Og Forstå Boligens Tilstandsrapport

Guide: Læs og forstå boligens tilstandsrapport

Der kan opstå mange spørgsmål, når man som køber skal sætte sig ind i de begreber og definitioner, som tilstandsrapporten indeholder. Vi hjælper dig med at forstå den.

15.05.2019

Gør Boligsalget Lettere Med Tre Simple Råd

Gør boligsalget lettere med tre simple råd

Et boligsalg kan være en indviklet proces, hvis ikke man har erfaring med tilstandsrapporter og alt det andet, der følger med, når huset skal sælges. Her får du 3 råd, der gør dit boligsalg lettere.

06.08.2021

NRGi Rådgiver står ved en bolig

Det skal du vide om boligens energimærke

Selvom det er lovpligtigt at energimærke sin bolig i forbindelse med et salg, er der mange, der ikke er helt klar over, hvorfor de skal bruge det, og hvordan energimærket kan hjælpe dem.

15.05.2019

Forårstjek af dit hus - Klassisk, murermestervilla set udefra

Sådan forbedrer du din boligs energimærke

Vil du forbedre husets energimærke? Vi giver dig 5 forslag til energi­forbedringer, der kan forbedre din boligs energimærkning og potentielt få dit hus til at stige i værdi.

07.03.2024