Her er skaderne, du selv kan udbedre forud for tilstandsrapporten

Her er skaderne, du selv kan udbedre forud for tilstandsrapporten

K1, K2 og K3. Løber det også dig koldt ned ad ryggen, når du hører om de frygtede K’er i tilstandsrapporten? Så læs med her, når EBAS guider til fire skader, du rent faktisk selv kan rette op på, inden du sætter dit hus til salg.

Hvis du er en af de mange tusinde danskere, der hvert år overvejer at sætte deres bolig til salg, så kender du nok følelsen af at frygte tilstandsrapportens mange K’er. Hvor mange der er, og hvor på skalaen, de befinder sig. Men faktisk kan du selv udbedre mange af de mindre skader, så de ikke fremgår af tilstandsrapporten og derfor heller ikke påvirker potentielle køberes opfattelse af din bolig. EBAS guider her til fire skader, du selv kan udbedre forud for tilstandsrapporten uden dyre omkostninger.

1. Løse tagsten
Hvis tagstenene ikke sidder ordentligt fast eller har brud, kan det slå alvorligt ud på tilstandsrapporten. Taget er nemlig afgørende for at holde huset tæt, og ved skader opstår der pludselig risiko for, at der kan komme vand og fugt ind, når det regner, hvilket kan give vandskader. Opdager du løse tagsten, kan du skubbe dem på plads igen, ligesom en knækket tagsten hurtigt kan udskiftes med en ny.

2. Revner i tapetet
En mindre skade, der kan virke ubetydelig, men som alligevel har stor indflydelse på boligens samlede udtryk, er revner eller ujævnheder i tapetet. Heldigvis er det billigt at reparere selv, og med lidt teknisk snilde sikrer det, at din bolig virker langt mere indbydende og hel, ligesom du slipper for endnu et K.

3. Ødelagte vinduesrammer
Hvis dine vinduer er af træ, ved du nok allerede, at det er vigtigt med en løbende vedligeholdelse af karmen. Når regnen løber ned af ruden, samler den sig ofte i bunden, og det betyder, at bundstykket kan ende med at rådne. Er skaden sket, kan det dog i langt de fleste tilfælde repareres ved slibe bundstykket ned og male eller lakere det på ny. Alternativt kan man også udskifte bundstykket med et nyt, eller lokalt reparerer det nedbrudte træ med en udlusning. På den måde fremstår din vinduesramme hurtigt helt ny igen.

4. Fuger med fejl
Revnede, sprækkede eller udvaskede fuger i murværket vil typisk blive karakteriseret som en K2’er på tilstandsrapporten, da fugerne hermed ikke holder tæt og derfor risikerer at lukke både fugt og vand ind i boligen. Er fugerne i dårlig stand er der ikke andet at gøre, end at få de gamle fuger skrabet ud og erstatte dem med nye og friske. Det behøver ikke at være en dyr fornøjelse, og har du ikke selv mod på opgaven, kan en murer typisk ordne en udvasket fuge i facaden for ca. 1.500 kr, selvfølgelig afhængig af forholdets omfang.

Skal du sælge boligen og vil sikre, at den helt salgsklar? Se her hvordan du med en Førsynsrapport kan få boligen i topform inden den endelige Tilstandsrapport.