Her er de mest oplagte forbedringer at søge tilskud til

Her er de mest oplagte forbedringer at søge tilskud til

Hvis boligforeningen trænger til nye vinduer, efterisolering eller en anden varmekilde, er det muligt at søge tilskud fra Energistyrelsens puljer. Vi guider dig her til de mest oplagte forbedringer at søge om tilskud til.

Har I overvejet at forbedre andelsboligforeningen, er det muligt at søge tilskud fra Energistyrelsens pulje. Der åbnes løbende for nye tilskudspuljer. 

Læs mere om puljen og send din ansøgning her

Energivenlig guider dig her til de mest oplagte forbedringer at søge tilskud til.

Efterisolering

Boligens isoleringsevne er væsentlig for at sikre generel komfort. En god isoleringsevne sikrer nemlig, at boligen holder på varmen og samtidig, at den ikke bliver overophedet. Er boligen dårlig isoleret, vil det konkret slå ud på dit energiforbrug til blandt andet varme, og der er risiko for blandt andet fugtskader, og du vil kunne mærke det via trækgener, støjgener fra andre beboere, eller ganske enkelt ved, at du ikke kan holde varmen.

Derfor er det måske nu, man skulle få gjort noget ved problemerne en gang for alle og få efterisoleret foreningen med tilskud. Efterisoleringen vil desuden medvirke til at reducere CO2-udledningen og give en grønnere boligforening.

I tvivl om fordele ved at efterisolere? Tjek vores guide

Ny varmekilde

Bliver foreningen varmet op af et ældre tørstigt oliefyr eller en anden ældre varmekilde, kan du med fordel overveje at sende den på pension og udskifte til en ny, tidsvarende varmekilde.

På den måde sikrer du nemlig, at foreningen sparer penge på varmeregningen, og samtidig at varmeeffekten er større.

Skifter man for eksempel fra elvarme til varmepumpe får du som udgangspunkt 3-5 gange mere varme for det samme forbrug.

Den nye varmekildes fulde funktion fordrer dog, at bygningen generelt er tæt og tilstrækkelig isoleret.

Udskiftning af varmekilde vil i et enkelt hus variere meget, alt efter hvilken løsning man vælger, og om det kun skal supplere eller stå for den fulde opvarmning.

Således vil en udskiftning beløbe sig lige fra 20.000 kroner til flere hundrede tusinde kroner i en almindelig bolig, mens det i en forening vil være et større beløb.

Se fordelene ved de forskellige varmekilder her

Sådan søger du og bliver en grønnere boligforening

For at ansøge om at få del i tilskuddet, skal du sikre dig, at foreningen har et opdateret energimærke fra 2012 eller nyere. Er det ikke tilfældet, er det muligt at få lavet et nyt energimærke

EBAS tilbyder i den forbindelse netop nu en særlig pakke sammen med NRGi, hvor man som boligforening kan få tegnet et nyt energimærke med rabat og få klimaneutral strøm til foreningens beboere.

Rabatten gælder pr. andelsboligejer, der vælger at få ”Bevar mig-el”, som er det mest grønne produkt på hylden, hvor man blandt andet medvirker til at plante ny skov for at kompensere for sit elforbrug.

Vil du vide mere om kampagnen, tilskudspuljen, eller mangler du hjælp til nyt energimærke? Læs mere om energimærke og klimaneutral strøm her eller kontakt os på info@ebas.dk, så hjælper vi dig godt i gang.