Har du en vedligeholdelsesplan for din bolig?

Har du en vedligeholdelsesplan for din bolig?

Har du en økonomisk plan over din boligs fremtidige vedligeholdelse? Hvis ikke, er du ikke den eneste. Rigtig mange danskere vælger først at sætte boligen i stand ved salg, eller hvis tilstanden på fx tag, facader eller hårde hvidevarer er så alvorlig, at en dyr øjebliksinvestering er nødvendig.

Men ofte er det de uforudsete udgifter, der gør mest ondt på boligejernes økonomi, for selvom vi hvert år sætter penge til side til at forbedre vores bolig, er det de færreste, der budgetterer med et sprunget vandrør eller en vaskemaskine, der fra den ene dag til den anden giver op.

Noget af det, der rammer de danske boligejere hårdest på økonomien, er de uforudsete udgifter, da det for mange kan være svært at få passet pludselige udbedringer i boligen ind i budgettet. Derfor oplever vi tit, at mange først vælger at gøre noget ved det længe efter, at skaden er sket, siger Bo Halm Andersen, bygningssagkyndig hos EBAS.

 

Se 10 år ud i fremtiden med en vedligeholdelsesplan

Hvis du gerne vil sikre en sund bolig, og samtidig sørge for en sundere økonomi, findes der derfor et værktøj, der hjælper dig med at skabe overblik over din boligs fremtidige forbedringer. Nemlig vedligeholdelsesplanen. For mange er den største udfordring ved vedligeholdelse af boligen en manglende indsigt i, hvor meget man hver måned bør lægge til side, og hvornår man kan forvente, at den store ekstraregning dukker op. Her kan vedligeholdelsesplanen derfor være en god løsning, der kan overskueliggøre dine fremtidige investeringer.

Mange skænker ikke boligens stand en tanke, før de står over for et salg, og dér er det ofte for sent. En vedligeholdelsesplan hjælper dig med at planlægge vedligeholdelsen af din bolig, så den forbliver i god stand og ikke brænder hul i din økonomi. Skaderne skal udbedres, før de bliver så alvorlige, at det vil koste dig en mindre formue, forklarer Bo Halm Andersen.

Vedligeholdelsesplanen beskriver, ligesom en tilstandsrapport, din boligs tilstand samt fejl og mangler, men ikke kun frem mod et salg. I stedet for først at komme problemet til livs, når du står over for et hussalg, beskriver den din boligs tilstand, som den har det lige nu, ligesom den hjælper dig med at lave en overskuelig plan for de investeringer, der måtte være i fremtiden. På den måde kan du tage de grimme overraskelser i opløbet, holde din boligs sunde stand og sørge for at slid udbedres i tide.

Har du brug for en Byggesagkyndig til at kigge din bolig igennem? Se mere om hvad vores erfarne Byggesagkyndige kan hjælpe dig med.