Gør med din bolig som med din bil: Få et Boligeftersyn og skab overblik

Gør med din bolig som med din bil: Få et Boligeftersyn og skab overblik

Når du køber bil, er det naturligt at få lavet service på den flere gange – for man vil jo gerne være godt kørende og undgå skader. Det samme er ikke ligeså naturligt med boligen, selvom det ofte er den største og dyreste investering i livet. Og samtidig den investering, hvor skaderne ofte kan være uoverskuelige og omkostningsfulde.

EBAS tilbyder Boligeftersyn, hvor man netop giver sit hus et servicetjek. Med et Boligeftersyn ender man med et overblik over boligens tilstand – og samtidig også en vedligeholdelsesplan, der kan sikre, at boligen forholder sig sund og energioptimeret mange år frem. Samtidig kan påbegyndende skader opdages, så chancen for at de udvikler sig til reelle skader formindskes.

Det er svært at overskue, hvilken tilstand boligen er i, hvis man lige har købt den eller ikke har en håndværksmæssig baggrund. Derudover kan det også være svært at gennemskue rækkefølgen for, hvor man skal sætte ind først. Et Boligeftersyn kan derfor give det fornødne overblik og ro i maven hos husejere, så de fremadrettet ved, hvordan boligens tilstand er, og hvordan de skal vedligeholde den på den rigtige måde,” forklarer Bo Halm Andersen, der er rådgiver hos EBAS.

Rådgiveren er på din side
En rådgiver, der udfører et Boligeftersyn, er på boligejerens side. Og det kan være en fordel ifølge Bo Halm Andersen.

En rådgiver vil kunne lave en reel vurdering af en skades omfang og samtidig lægge en plan for renoveringen, så boligejeren ved, om det er kælderen eller taget, der først trænger til opmærksomhed,” siger Bo Halm Andersen og forklarer, at en rådgiver, der udfører et Boligeftersyn, ikke må henvise til specifikke håndværkere og derfor er uvildig.

Med et Boligeftersyn modtager man også en udførlig digital rapport med beskrivelse af rådgivningen, billeddokumentation samt overslag på omkostningerne ved udbedring eller vedligeholdelse. Og man har samtidig selv mulighed for at tilføje egne informationer som for eksempel farvekoder, kvitteringer og lignende.

Ideel for nye boligejere
Et Boligeftersyn henvender sig til alle, der ejer en bolig med nogle år på bagen. Dog er eftersynet især en fordel for folk, der har købt ny bolig samt førstegangskøbere.

Tilsynet skaber et overblik fra begyndelsen, og giver for eksempel førstegangskøbere den hjælp de har brug for, så de får overblik og nemt kan prioritere vedligeholdelsen fremadrettet,” siger Bo Halm Andersen.

Med et Boligeftersyn får man også overblik over eventuelle energibesparende indsatser, man med fordel kan implementere og derved gøre sin bolig grønnere.

Det er vigtigt at få overblik over husets energiforbrug fra begyndelsen, så man hurtigst muligt kan lave forbedringer, der gør boligen mere energivenlig og giver boligejeren lavere regninger,” forklarer Bo Halm Andersen.

Gør med din bolig som med din bil: Få et Boligeftersyn og skab overblik

 

Har du brug for en Byggesagkyndig til at kigge din bolig igennem? Se mere om hvad vores erfarne Byggesagkyndige kan hjælpe dig med.