Disse skader kan opstå i boligen, mens du er på ferie

Pas på: Disse skader kan opstå i boligen, mens du er på ferie

Normalt opholder vi os i boligen næsten hver dag. Det betyder, at vi har bedre mulighed for at opdage, hvis der er skader på vej. Men hvad så når vi er fraværende i længere perioder – for eksempel her i ferien?

”Noget af det værste er at komme hjem til en vandskade. Et vandrør der er sprunget eller en større lækage, hvor det så har væltet ud med vand i flere dage. Det er både ubehageligt, uoverskueligt og rigtig dyrt,” siger Bo Halm Andersen, der er rådgiver hos EBAS.

Vi giver dig derfor her en tjekliste over, hvilke skader der kan opstå i boligen, når du er fraværende i længere perioder – samt hvordan du kan forebygge dem.

Forebyg oversvømmelse

Det er en god ide at sørge for at tagrender, kloakbrønde og nedløb er renset, og at der ikke sidder snavs og eventuelle blade fast. Hvis rørene er frie, kan man nemlig forebygge en oversvømmelse, hvis der skulle komme skybrud.

For hvis tagrender og tagnedløb er tilstoppet, kan regnvandet ikke ledes ordentligt væk. Der vil derfor så ske overløb i tagrenden med risiko for følgeskader ved vandindtrængning og fugtpåvirkning af omkringliggende konstruktioner, som for eksempel tagudhæng og ydervægge.

Hvis man har kælder, er det også en god ide at lukke den af, så man undgår vand i kælderen eller i værste tilfælde oversvømmelse, hvis der skulle opstå massiv regn, mens man er væk.

 

Få en velholdt bolig og undgå dyre skader i fremtiden. Bestil et Boligeftersyn fra EBAS og få indgående kendskab til din bolig under overfladen, så du har den helt rigtige forudsætning for prioritering af renovationer og vedligeholdelse.

Få en alarm når uheldet er ude

Vandskader er næsten umulige at forudse og kan derfor sjældent forebygges. Dog kan man forebygge skadens omfang med en alarm.

Det er nemlig muligt at få vandalarmer på vandsystemet, som så kan fortælle dig, om der er uregelmæssigheder på vandtrykket. På den måde har man mulighed for at reagere – også selvom man er på ferie.

Derudover kan man ved mange elselskaber tilmelde sig en service, der giver dig besked, hvis der er strømafbrydelse i dit område. Nogle elselskaber har også en funktion på deres hjemmeside, som kan fortælle om planlagte og uforudsete strømafbrydelser.

Det kan være en god ide at tilmelde sig disse services eller tjekke op på hjemmesiden før ferien, så man kan være på forkant og undgå optøede madvarer i fryseren eller andet, der ikke tåler strømafbrydelse.

Pas på varmen

Bor du i et nyere hus med termoruder, skal du være opmærksom på termiske brud. Det er revner i vinduet, som forårsages af forskellige varmepåvirkninger. Faktisk kan tætsiddende rullegardiner, plisségardiner eller indbyggede persienner være årsag til termiske brud på grund af for stor varme på en lille flade.

Det er derfor en god ide ikke at rulle dine gardiner helt for, når du drager afsted på ferien, så varmen mellem ruden og gardinerne ikke bliver for stor, og ruden i sidste ende flækker.

 

Få hjælp af naboen

Det er altid en god ide at få en god nabo eller familiemedlemmer til at tjekke op på din bolig nogle gange, hvis du er væk i længere tid. På den måde vil der være større mulighed for at opdage eventuelle skader, strømafbrud og lignende.

 

Disse skader kan opstå i boligen, mens du er på ferie