Coop

Energiledelse

Energiledelse - Coop case

Fakta om casen

Kunde
Coop Danmark A/S

Periode
2017 – 2019

Type
ISO 50001 certificering

Energiledelse gør Coop grønnere

Coop vil investere op imod 300 mio. kr. i at reducere energiforbruget i sine butikker, administration og lagre.

Målet er at nedbringe det samlede energiforbrug med 20 procent, så koncernen belaster miljøet mindre og samtidig sparer penge.

Indsatsen er struktureret i et stort energiprogram, som hedder Energi2020, hvor vores rådgivere i EBAS har været med til at implementere et energiledelsessystem, der skal sikre en optimal styring af el- og varmeforbruget, og som kan samle de forskellige energiforbedringsinitiativer.

Opgaven omhandler implementering af nye energistandarder, der muliggør ISO 50001 energiledelsescertificering af Coops butikskæder.

Værdiskabelse for medarbejderne

Medarbejderne involveres og inspireres til at komme med forslag til forbedringer af energiprofilen, input til adfærdsændringer og til optimering af de tekniske installationer – alle vigtige elementer for at kunne indfri energimålet.

Samtidig håber Coop, at involveringen kan skabe værdi for medarbejderne, som nu får mulighed for at gøre en forskel for både deres arbejdsplads og for miljøet.

For at involvere medarbejderne er der udviklet en app, som indeholder videoer med korrekt energiadfærd ude i butikkerne og KPI’er for de forskellige butikker. Der er også konkurrencer på app’en, hvor medarbejderne kan oprette forbedringsforslag.

Vil du vide mere?

Kontakt vores medarbejder

Frank Plith

Frank Plith

Rådgiver
Mobil: +45 7222 6299
Mobil: +45 2535 7425
Email: frpl@ebas.dk

Send os en besked og fortæl os hvordan, vi kan hjælpe

Se vores privatlivspolitik her