BAUHAUS

Det lovpligtige energisyn gav indsigt til store besparelser

Kilde: BAUHAUS.dk

Fakta om casen

Kunde
BAUHAUS

Periode
2021

Type
Energisyn

BAUHAUS case

18 varehuse med gode besparelsespotentialer

Hos BAUHAUS har EBAS gennemført det lovpligtige energisyn for kædens danske varehuse.

Der blev fundet gode besparelsespotentialer, og det blev derfor besluttet, at der skulle foretages energigennemgang af samtlige af BAUHAUS’ 18 varehuse i Danmark, så de gode tiltag kan blive indført i de øvrige varehuse også.

I projektet blev det aftalt, at der skulle sættes to energisynskonsulenter med forskellige kompetencer på gennemgangen af varehusene.

På den måde opnåede BAUHAUS, at besparelsespotentialerne blev drøftet og teknisk godkendt af flere personer, inden anbefalingerne blev givet videre.

For EBAS gav det også fordele, for der er værdifuld læring gemt i at følge en kollegas arbejde og rutiner og udfordre dem.

 

Årligt besparelsespotentiale

CO2-udledning
243 tons

Strømforbrug
1.835 kWh

Økonomisk
925.000 kr.

En rapport til hvert varehus

På baggrund af gennemgangene er der udarbejdet en rapport for hvert varehus. Rapporten er afleveret på de respektive lokationer og er præsenteret for de personer, som skal arbejde videre med rapportens resultater.

Der var et stort potentiale i besparelser som følge af bedre styring af ventilationsanlæggene.

EBAS har derfor fået til opgave at udarbejde en overordnet brugermanual, som skal sikre, at de enkelte butikker bl.a. har fokus på styring og regulering af ventilations- og varmeanlæggene.

Der skal også udarbejdes en teknisk designmanual (bygherrestandard), som skal anvendes ved byggeri af fremtidige varehuse. På den mådes sikres det, at butikkerne bliver bygget ensartet og dermed er nemmere at servicere i fremtiden.

Vil du høre mere?

EBAS har energisynskonsulenter med erfaring indenfor alle typer af virksomheder. Vi arbejder ud fra de gældende regler på området, men tilfører også gerne yderligere værdi til energisynet.

Når rådgiveren alligevel gennemgår virksomhedens energimæssige stand, kan der blandt andet udføres ekstra registreringer uden store meromkostninger.

Kontakt os, hvis du vil høre mere om Energisyn eller andre energirelaterede ydelser.

Andreas Schrøder Kristiansen

Andreas Schrøder Kristiansen

Rådgiver
Direkte: +45 7222 6416
Mobil: +45 6044 8270
Email: akri@ebas.dk

Send os en besked og fortæl os hvordan, vi kan hjælpe

Se vores privatlivspolitik her