"JEG VILLE ALDRIG KØBE UDEN EN TILSTANDSRAPPORT"

Børgesen.jpg

I 33 år har det store hus i Kokkedal været rammen om Marianne og Svend Erik Børgesens liv. Huset fik de selv bygget, da de flyttede til Nordsjælland fra Aarhus.

Men nu har de besluttet at sælge, og derfor har EBAS gennemgået huset og lavet både en tilstandsrapport, en el-rapport og et energimærke. 

”Jeg tror simpelthen ikke, at nogen ville købe, uden at der ligger en tilstandsrapport. Jeg ville i hvert fald ikke gå ud og købe et hus, uden at det var vurderet helt i bund af nogen, der kan. Så alene det argument gør, at det skal man have gjort,” siger Svend Erik Børgesen, der sammen med hustruen viser rundt i huset og haven.

Parret har besluttet at sælge huset for at finde noget mindre. De er begge pensionerede, børnene er for længst flyttet, og de knap 200 kvadratmeter er mere end rigeligt.

”Jeg har ikke lyst til at sidde her alene, hvis der nu skulle ske noget. Og så er det rart, at vi selv kan bestemme – sammen – hvad vi gerne vil,” siger Marianne Børgesen.

_16B2119w.jpg

Inde i alle kroge

Besøget fra EBAS afdækkede ikke nogle store fejl og mangler i det velholdte hus.

”Der var en knækket flise i badeværelset, men den har været sådan, siden vi flyttede ind. Og så fik vi en anmærkning, fordi vi har sømmet en forlængerledning fast. Når man gør det, bliver det åbenbart en fast installation. Lidt underligt,” smiler Svend Erik Børgesen, der samtidig roser EBAS medarbejdere.

”De var søde, begge to. Og grundige. De var inde i hver en krog. Men det er fint, for vi er jo stolte af huset og kan godt lide at vise det frem,” siger parret, der nu drømmer om at finde et rækkehus i nærheden.

Tryghed

Med de tre rapporter fra EBAS kan Marianne og Svend Erik Børgesen nu sælge huset i sikker forvisning om, at alt er, som det skal være.

”Vi vil have en tilstandsrapport, for der kommer jo nogen og skal købe, og de vil forlange at der ligger en. Det er også rart at vide, at alt er i orden, så man ikke kommer til at hænge på et eller andet grimt bagefter. Der er også det med en ejerskifteforsikring, som man gerne vil have, selvom man ved at alt er i orden,” siger Svend Erik Børgesen.

_16B1863w.jpg

VÆRD AT VIDE OM

TILSTANDSRAPPORT

Når du sælger din ejendom, bør du få udarbejdet en Tilstandsrapport og en El-installationsrapport. Sammen med et tilbud på ejerskifteforsikring fritager det dig for ansvaret for fejl og mangler i op til 10 år efter overdragelsen. Disse rapporter skal foreligge inden en køber underskriver købsaftalen.

Sådan foregår besigtigelsen.

Den beskikkede bygningssagkyndig fra EBAS foretager en visuel og neutral gennemgang af din ejendom for at belyse evt. synlige skader. Der foretages således ingen destruktive indgreb.

Som sælger skal du udfylde et sælgeroplysningsskema inden Tilstandsrapporten udarbejdes. Skemaet kan med fordel udfyldes sammen med den bygningssagkyndige.

Når du bestiller dine rapporter via EBAS, er vi gerne behjælpelige med fremskaffelse af ejerskifteforsikringstilbud.

  KONTAKT OS
_16B1991w.jpg

FORVENTER DU, AT SALGET AF DIN BOLIG TRÆKKE UD?

Forventer du, at salget af din bolig trækker ud? Så er vores Tryghedspakke den ideelle løsning for dig.

Når du skal sælge dit hus, er det en rigtig god ide, at få udarbejdet en Tilstands- og El-installationsrapport. Det frigør dig for 10 års ansvar for skjulte skader og mangler ved ejendommen du sælger. Desuden er det en forudsætning, hvis køber ønsker at tegne en ejerskifteforsikring.

Du skal være opmærksom på, at Tilstandsrapporten er gyldig i 6 måneder og El-installationsrapporten i 12 måneder. Så forventer du, at salget af din bolig trækker ud, har vi sammensat Tryghedspakken til dig. Med Tryghedspakken har du mulighed for gratis fornyelse af Tilstands- og El-installationsrapport, såfremt de ikke længere er gyldig ved salg.

Du sparer 3.990 kr.